30 minutes or less.

Att råna en bank själv är sooo last year. Så istället för att göra skitjobbet för egen maskin gör man det mesta simpla man kan komma på. Tillverkar en bombväst och kidnappar ett pizzabud som får göra jobbet åt en. Det har aldrig varit enklare att få ett jobb gjort som nu. Eller?

30 minutes or less är ännu en actionspäckad film från Ruben Fleischer (Zombieland) som har även här valt att arbeta med Oscars nominerade Jesse Eisenberg, (The Social Network) som för mig är en fenomenal skådis. I den här filmen spelar han ett pizzabud vars liv mer eller mindre suger, men vilket liv hade inte sugit om man hade jobbat som pizzabud? Anyway, Nick, som Eisenberg spelar, får uppleva antagligen sitt livs värsta dag i sitt sugiga liv när han blir kidnappad av två ja vad ska man säga? Olyckliga herrar (Danny McBride, Nick Swardson) som även dem tycker livet suger, och behöver pengar för att köpa en torped som i sin tur kan döda den enes pappa. Så, de kommer på den briljanta idén att råna en bank, MEN varför göra det själva när de kan tvinga någon att göra det åt dem? Detta leder till kidnappningen av Nick, och för att få honom att göra rånet drar dem på honom en bombväst säger åt honom att råna en bank inom tio timmar. (Detta var alltså den smartaste lösningen på deras pengaproblem..) Med hjälp av sin bästa vän Chet (Aziz Ansari) planerar Nick bankrånet. Och filmen kan börja.

Det är en underhållande, hjärndöd film med tusen explosioner, bankrån, bilstölder, polisjakt, kärlek, ovårdat språk ja you name it. Vad jag undrar lite är varför filmen inte har gått på bio här i Sverige? Jag visste inte ens att filmen existera förs jag av ren slump hitta trailern på youtube, och redan då verkar den riktigt rolig. Det märks att det är samma regissör bakom denna som Zombieland, lite samma stuk över dem. Och Zombieland gick på bio om jag inte minns fel? Detta är en sån film som drar den typ av målgrupp som inte gillar seriösa drama thrillers och hopplösa kärlekshistorier, utan bara en gnutta av allt det där och massa pang pang. Så om ni är ett fan av Zombieland och Eisenberg och inte vetat om filmen innan, se den.

  1 comment for “30 minutes or less.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *