Lan med Oliver

En gästblogg av David Wikberg

Hela idén började med Olivers hädiska uttalande: ”Jag har aldrig sett Star Wars: Revenge of the Sith”. Mitt huvud kokade av besvikenhet och en känsla av förräderi. Hur kan man inte ha sett Revenge of the Sith!? Med den bristande kraft jag hade kvar efter kniven i ryggen kunde jag bara få fram ”Du. Jag. Lördag. Star Wars!”. Grundidén var klar, det skulle bli en filmkväll. Då slog tanken oss båda, jag hade dagen innan beställt Modern Warfare 3. Idén utvecklades och vi bestämde oss för att ha ett heldags-lan.

Lördagen var äntligen kommen, förväntansfull vaknade jag upp klockan 10:00 prick. Jag låg och drönade ett tag i sängen eftersom jag skulle plocka upp min andra halva halv tolv från gymmet. Jag satte mig i bilen och dagen var redan då i full gång. Oliver plockade jag upp halv tolv som avtalat och vi begav oss på den ytterst långa 3-minutersåktur som det tog att ta oss från centrum till hans lanhåla.

Jag hade tre väskor med mig, en med min laptop, en med mitt PS3 och den tredje med min kamera. Mödosamt bar vi upp väskorna och så fort vi klev in i lägenheten kopplade vi in PS3:an och började spela. Förste man till rakning (?) var självklart nyförvärvet Modern Warfare 3 som jag till mitt stora förtret blev jag totalägd på ett antal gånger, det skulle inte dröja mer än 9 timmar tills jag skulle få min ”revansch”.

Duktig som han är hade Oliver redan bestämt att korv med bröd till lunch var ett utmärkt val, jag kunde inte göra något annat än att hålla med. Med magen någorlunda fyllda återgick vi till spelandet, fortfarande var det MW3 som var det självklara valet. Vi testade de olika kartorna och konstaterade att de var alldeles för stora för att bara spela två på. Istället testade vi multiplayern, som även den gick käpprätt åt helvetet för mig. Eftersom MW3 uppenbarligen hatade mig redan från start så delade vi upp oss, jag på Olivers 32-tummare och han på sin 50-tummare. Jag petade genast i Dead Island och började massakrera horder av zombies, samtidigt fortsatte Oliver att leva gangsterlivet i Saint’s Row 3.

Middag skulle vi ha klockan 18:00 och även då var menyn spikad, hämtmat från Vietnam Kök, stans antagligen godaste asiatiska mat. Vi bänkade oss direkt framför den magnifika 50-tumsskärmen och påbörjade den efterlängtade och episka resan mot Olivers ”enlightment”. Med himmelriket på smaklökarna och ”Revenge of the Sith” i full HD kändes dagen redan fullbordad. Jag roades konstant av hans upptäckter om Kansler Palpatine och Anakins transformation till den fruktade Darth Vader, antagligen lika mycket som han roades av mitt hamsterlika utseende när jag äter.

Filmen var slut och vi båda låg i den värsta matkoman på länge, men vi kunde absolut inte ge upp nu. Klockan närmade sig 21:00 och vi satte återigen igång med spelandet, än en gång var det MW3 som spelades för kung och fosterland. Stunden var kommen för min revansch, nu skulle jag ta honom. Ett hederligt Gun game startades och återigen blev jag sönderskjuten. Rematch! Jag skulle få honom, om det bara var en match så skulle jag ta honom!

Den andra matchen påbörjades och allting gick hyfsat bra, Oliver ledde visserligen men så fort han var tvungen att spela med en SPAS-12 flöt det på för mig, inte så konstigt då jag var utrustad med en Light Machine Gun. Jag tog ledningen och Oliver ville halshugga mig. I slutet av matchen var det krypskyttsgevär och raketgevär som stod för våldet. Båda två var inne på näst sista vapnet när han träffar mig med ett välplacerat RPG-7-skott. Jag utrustad med en RPG och Oliver med en FGM-148 laserstyrd missil. Sista minuten i matchen återstod när han upptäcker att vapnet inte låser sig på mig, jag sprintar fram och skjuter. Åt helt fel håll dock, men jag sköt.

Hans vapen låste på mig och han avfyrade i blindo. Tio sekunder var kvar, jag hade en chans att åtminstone göra matchen oavgjord. Jag var helt säker på att missilen skulle åka någon helt annanstans än dit han ville. Fem sekunder återstod, missilen kommer som en meteorit susandes emot mig, helt chanslös stannade jag upp och dog, utan heder. Den var borta med vinden, nu var det jag som ville halshugga Oliver.

Vi återgick till Saint’s Row 3 och Dead Island och inväntade slutet av kvällen. Klockan 02:00 bestämde vi oss för att bryta, trötta och slitna från den gångna dagen åkte jag hem och lade mig i sängen. Trots mina konstanta misslyckanden var lanet en stor hit.

  4 comments for “Lan med Oliver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *