Årets röstskådespelare!

När jag tänker på denna kategori tänker jag direkt på ett spel. Batman: Arkham City.

Detta spel har nog det bästa röstskådespelet som jag någonsin upplevt i ett spel. Kvalitén på varje enskild individ är så löjligt bra. Och jag kan lika gärna säga det nu, nej jag kommer inte välja Mark Hamill. Misstro mig inte, jag älskar verkligen hans tolkning av Jokern. För mig är han Jokern, även om jag för den delen älskar Ledgers och Nicholsons tolkningar lika mycket. Det är bara det att dels så var hans roll mindre i detta spel, sen så blev jag mer imponerad av honom i Asylum.

Den röst jag blev mest förälskad i var Pingvinens röst. En fullkomligt briljant Nolan North ger oss en Pingvin som verkligen blir en egen karaktär tack vare hans röst. Kanske blev jag så imponerad över rösten för jag visste inte alls vad jag hade att förvänta mig. Den enskilt bästa grejen med Pingvinen är att rösten verkligen är egen, men samtidigt så är det Pingvinen för mig nu. Varje gång han kommer med i en serie så kommer jag höra Norths tolkning och det är knappast något negativt.

Men det är något problem jag har med North så är det att alla hans röster förutom Pingvinen och Deadpool låter extremt likt Drake. Både Desmond från Assassin’s Creed och prinsen från Prince of Persia (2008-versionen) låter väldigt likt Drake. Men det gör verkligen inte Pingvinen.

Så, årets röstskådespelare för min del är Nolan North, inte bara för Pingvinen, utan även för Deadpool i Marvel vs Capcom 3 och (såklart) sin ikoniska roll som Nathan Drake, som trots allt ÄR Nolan North.  Många tycker det är synd att han används i så många spel, men jag klagar inte när han ger oss sådana här prestationer.  Hatten av från mig!

 

Andra platsen går till Corey Burtons fullständigt makalösa röstskådespel bakom en annan karaktär från Arkham City, nämligen Hugo Strange. Även om jag inte blev lika överväldigad av denna röst som med Pingvinens, så var denna röst den som var mest obehaglig. Burtons sätt att låta som en dominerande kraft i Arkham City är briljant framförd. Hugo Strange låter verkligen nästan psykotiskt lugn, och pratar med en så rik och full röst så jag kan inget annat än kapitulera.

  7 comments for “Årets röstskådespelare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *