Årets ljud

Årets ljud:

För de som följer mig på Twitter så kommer det knappast som någon större chock att jag är en krigsfanatiker. I verkligheten är jag en pacifist som står rakryggad för min åsikt, men i den virtuella världen när jag antar min digitala roll med pseudonymet SmootheDaHustla så är det våld, maktbegär och pang-pang som står högst upp på önskelistan.

Därför är det antagligen inte heller så konstigt att vinnaren av årets ljud, för min del, är Battlefield 3. Smattrandet från maskingevär, tillsammans med ljudet från klampandet av en 100 kg tung muskelbest iförd stridsutrustning i symbios med fladdrandet från luftens hjältar (i detta fall tyvärr inte några Disney-björnar), är en så vacker mixtur av ljud att till och med gammelgubbarna Mozart och Bach skulle bli hänförda. Man bjuds helt enkelt på ett par pampiga ljudvågor som avnjuts bäst när decibelen ger upphov till mätningar uppemot 8 på Richterskalan.

Att sedan även ha läst lite kuriosa om hur de spelade in ljuden från avfyrningar av autentiska gevär, ger mig inte mindre gåshud när jag springer omkring på de öppna stridsfälten. Just denna anledning är den största faktorn till varför jag ofta stannar upp mitt ibland alla förbivinande kulor, stänger ögonen och bara njuter. (…tills jag får ett skott i pannan, så klart.)

  1 comment for “Årets ljud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *