Årets Boss

Ordet ”boss” är något jag har en lätt ambivalent ställning till, då lika mycket som jag älskar en utmanande och underhållande boss, lika mycket avskyr jag när de går emot spelets egna grundvallar och utnyttjar inte de tekniker man har att tillgå med. Nu har jag visserligen inte fått spela Dark Souls för då lär deras bossar ha toppat den här listan, men istället kommer jag tillägna första platsen till den mest hysteriska och faktiskt roligaste bosstriden jag har haft i år.

Första Plats 

En favorit var tillbaka; starkare, snabbare och mer ursinnig än någonsin tidigare! Jag talar om Berserker Lambent, en bosstrid som inte bara är utmanande utan man kan även dela med sig denna koloss till fiende med en polare över live eller sittandes bredvid sig, och alla vet väl att delad glädje är dubbel glädje och det gäller tiofaldigt när man möter min personliga favoritfiende från första spelet i en extremt upphottad version.

Hur de trappar upp svårighetsgraden i en alldeles lagom takt och gör inte bara bjässen som ruschar mot dig till din fiende utan även miljöerna runt omkring dig när hon läcker giftig Lambent som ett såll. Det gör även att man får svårigheter att se klart då hela skärmen fylls med den gula giftiga gasen som man kan nästan känna som stanken av, och när man minst anar det ruschar hon i 180 km/h genom gasen och i full karriär mot dig.

Dock måste du låta henne springa mot dig då hennes enda svaga punkt är på framsidan i bröstet som endast öppnar sig när hon gör en av sina tokruschningar. Så samtidigt som man ska försöka undvika Berserkers direkt dödliga fotbollstacklingar måste man ändå ha kylan nog att hålla sig kvar framför henne så man kan slänga in några skott i bröstet innan man hoppar åt sidan. Gears of War 3 hade flera härliga och episka moment som trappa upp varandra, men det som jag kommer minnas allra längst är den frenetiska Berserker Lambent när den ruschar mot mig i all sin prakt och härlighet. Briljant!

Runner-up

Arkham City hade ett flertal härliga bosstrider men den som utnyttja hela ens spektrum av tekniker var ändå Mr Freeze som tvinga en och fick, i alla fall mig, att upptäcka flera nya tekniker som kunde användas för att ta ner de mörka själarna som figurerar i Arkham Citys mysiga och förstörda gator. Här kunde definitivt Eidos ta sin läxa med Deus Ex som bjuder på de absolut sämsta bosstriderna i år att man kan utnyttja de tekniker som protagonisten har att tillgå, det är då som bosstrider blir som allra mest underhållande och minnesvärda! En stor eloge till Rocksteady och Mr Freeze!

Bilden är tagen från deviantart.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *